Contacte


correu: referendum_alcarras@hotmail.com
facebook: Referèndum Alcarràs

dimarts, 27 d’octubre de 2009

L'Estat portarà davant del jutge els acords de ple que avalen les consultes sobiranistes

El ministeri de Justícia va confirmar que l'Advocacia de l'Estat recorrerà acords de plens que recolzin la celebració de consultes independentistes.

 

L'Advocacia de l'Estat té intenció de recórrer acords de plens dels ajuntaments de Catalunya que recolzen la celebració de consultes independentistes. Així ho va confirmar ahir el ministeri de Justícia, després que, en les últimes setmanes, la subdelegació del Govern a Lleida hagi sol·licitat per carta a almenys cinc consistoris lleidatans còpies dels seus acords sobre aquest tipus de referèndums als seus municipis (vegeu SEGRE del passat 16 d'octubre).

Un portaveu del ministeri de Justícia va puntualitzar que l'Estat recorrerà aquests acords de ple en els casos que els ajuntaments prevegin cedir instal·lacions municipals o donin algun tipus de "cobertura institucional" per a la celebració d'aquestes consultes populars. S'ha de recordar que un recurs de l'Advocacia de l'Estat va aconseguir que, el passat mes de setembre, el jutge anul·lés la moció per la qual el consistori d'Arenys de Munt va acordar brindar el seu suport al primer referèndum independentista.

Un total de tretze municipis de Lleida han acordat en els seus plens recolzar iniciatives d'entitats locals per a la celebració de consultes sobre la independència de Catalunya, mentre que associacions i plataformes impulsen aquest tipus de referèndums en localitats com la Seu d'Urgell, el Palau d'Anglesola i Ponts, on els ajuntaments encara no s'han pronunciat. Els plens de Lleida ciutat, Balaguer, Tremp i Alpicat, per la seua part, han rebutjat recolzar aquest tipus de consultes. Als municipis de Solsona, Ivars i el Palau, les associacions organitzadores preveuen celebrar aquestes consultes el pròxim dia 13 de desembre.

Suport municipal

Les Borges Banques, Tàrrega, Cervera, Solsona, Alcarràs, Agramunt, Juneda, Artesa de Lleida, Cubells, Arbeca, Bell-lloc, Ivars i Linyola ja han aprovat mocions en els seus respectius plens per recolzar la celebració de referèndums sobiranistes. Els primers municipis que van acordar aquestes mocions van assenyalar que no han tingut notícies de la subdelegació del Govern a Lleida després que els reclamés còpia dels acords i, en alguns casos, de les actes dels plens.
Aquests requeriments van ocasionar en el seu dia estranyesa entre els consistoris afectats, ja que envien de forma rutinària els documents de les sessions plenàries a la subdelegació, com estableix la llei de bases del règim local.

http://www.segre.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Pensem que la ciutadania d'Alcarràs s'hauria d'implicar més, per això volem saber: Aniràs a votar?

Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la unió Europea?